Почела вјежба Динамичан одговор

Срна
Почела вјежба Динамичан одговор

Сарајево - На главном полигону за обуку "Мањача" почела је вјежба вањског оцјењивања "Динамичан одговор 17-5", чији је главни циљ провјера интероперабилности декларисаних јединица Оружаних снага БиХ за дјеловање унутар команди и јединица НАТО-а.

У саопштењу Министарства одбране БиХ се наводи да је смотру декларисаних јединица извршио командант Оперативне команде Оружаних снага БиХ генерал-мајор Драган Вуковић, уз присуство команданта пете пјешадијске бригаде Оружаних снага бригадног генерала Кенана Даутовића.


Смотри су присуствовали и командант шесте пјешадијске бригаде бригадни генерал Радован Илић и командант Команде за обуку и доктрину бригадир Илија Петровић, те остали официри Заједничког штаба, Оперативне команде и Команде за подршку Оружаних снага БиХ.

Вуковић и Петровић нагласили су значај ове вјежбе с аспекта подизања интероперабилности Оружаних снага БиХ и испуњавања међународних обавеза БиХ.

Они су позвали све учеснике на досљедну примјену свих процедура у раду.

Након смотре извршен је обилазак јединица у рејону размјештаја с успостављеним инфраструктурним елементима за живот и рад у теренским условима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана