Павић, Ђокић: Важно да институције функционишу

Срна
Павић, Ђокић: Важно да институције функционишу

Бањалука - Лидер ДНС-а Марко Павић сматра да је веома важно што је коалиција СНСД-ДНС-СП јединствена у ставу да институције Српске морају несметано да функционишу у складу са законима и осталим актима.

"Веома је важно што је усљед посљедњих дешавања омогућено да Народна скупштина функционише и да остале институције несметано раде. Не може се незаконитим радом позивати на остваривање законите добити", рекао је новинарима Павић, након састанка коалиције СНСД-ДНС-СП.

Према његовим ријечима, владајућа коалиција у Српској жели да влада мир, да се институције баве својим проблемима и све учини да би живот грађана био што бољи.

"Наша коалиција ће настави да ради пуним капацитетом у реализацији свега што је зацртано плановима за ову годину. Међутим, не смијемо дозволити да нас постојећи проблеми одвуку у времену када би требало да планирамо послове за наредну годину", додао је Павић.

Он је нагласио да владајућа коалиција уважава све што је легитимно и да ће акти које је тражила опозиција бити разматрани на наредној или некој од скупштинских сједница.

"Мора се знати да постоји скупштинска већина, која доноси одлуке с циљем реализације зацртаних планова. Говорити о подршци народа, што ради опозиција, упркос истраживањима која показују супротно, је бесмислено", рекао је Павић.

Ђокић: Очувати рад свих институција

Предсједник СП-а Петар Ђокић изјавио је данас у Бањалуци да је неопходно очувати рад свих институција у Републици Српској, а посебно Народне скупштине коју је опозиција грубо напала, кршећи Пословник о раду ове институције.
"Владајућа коалиција овакво понашање осуђује. Свјесни смо да Република Српска има противнике који не могу да прихвате реалност да је она дио друштвеног и политичког живота региона који доприноси расту и развоју, а не реметилачки фактор", рекао је новинарима Ђокић након састанка коалиције СНСД-ДНС-СП.

Он је истакао да се не може прихватити логика да је потребно дестабилизовати Српску, јер Федерација БиХ не функционише и јер је дошло до потпуног распада коалиције на нивоу БиХ.

"Када Република Српска не би имала толико отпора са нивоа БиХ, ситуација у њој била би још боља, односно били би остваривани бољи развојни резултати. Зато не можемо прихватити активност да се по сваку цијену жели дестабилизовати Српска да би се доказало да је сва БиХ у великој кризи", додао је Ђокић.

Он је навео да грађани Српске морају схватити да је Република велика вриједност и да су они владајућој коалицији дали огромно повјерење, што је обавезује да ради у складу са Уставом и законима.

"Наш циљ је данас још једном потврђен, а то је да максималну предност дајемо економском развоју, гдје је захваљући раду Владе и институција, Српска успјела да обезбиједи БДП од 3,5 одсто, што је највише у региону", каже Ђокић.

Он је навео да је у Српској забиљежен раст индустријске производње, повећан број запослених у реалном сектору и смањена незапосленост за око 30.000 људи.

"Средства од клириншког дуга усмјерићемо на развој Српске. Желимо мир и стабилност и позивамо опозицију да се снагом аргумената, а не силе, бори за своје циљеве, али нека не спречавају легалан и нормалан рад институција", закључио је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана