Ово је најбизарнији неријешени злочин у Шведској, нећете вјеровати ко је главни осумњичени

24sata.rs
Ово је најбизарнији неријешени злочин у Шведској, нећете вјеровати ко је главни осумњичени

Убиство у Шведској познато као 'Атлас Вампире Мурдер' и данас збуњује полицију у тој земљи. Убица никада није идентификован и пронађен, а прошле су деценије...

Славно и стравично убиство име је добило по Атласу, кварту у Стокхолму. Године 1932. у Атласу је убијена Лили Линдсторм, тридесетдвогодишња проститутка која је клијенте редовно примала у својем стану. Посљедња особа која је Лили видјела живу била је њена комшиница Мини Џенсон, такође проститутка.

Једнога дана Лили се спустила до ње како би позајмила презервативе. Након што се ујутру није појавила код ње, али ни наредна два дана, Мини је алармирала полицију.

Док су проваљивали у њену собу, полицајци нису могли ни да сањају да ће за само неколико секунди пред собом затећи сцену злочина који ће деценијама збуњивати и интригирати њихове колеге.

На кревету у спаваћој соби потрбушке је лежала Лили. Процијењено је да је у том тренутку била мртва већ два или три дана. Била је гола, а њена је одјећа била уредно сложена на фотељи уз кревет. Било је јасно да је Лили имала сексуални однос непосредно прије него што је убијена. У њеном је аналном отвору пронађен презерватив. На глави су пак пронађени трагови удараца тупим предметом, пише "24 сата".

Детаљна анализа тела шокирала је полицију. Наиме, показало се да у телу више није било крви, а на њеном су врату пронађени трагови пљувачке. Због тога је цио случај назван случајем 'Вампира из Атласа'.

С обзиром да је форензика тада још увијек била на врло примитивном нивоу, а могућност ДНК анализе није постојала, истражитељи с истрагом никада нису успјели да дођу превише далеко. Како је Лили очигледно убијена након полног односа, испитани су неки њени редовни клијенти, али полиција никада није успјела да дође до убице или сазна како је из њеног тијела нестала сва крв.

Предмети из њене собе и данас су изложени у Полицијском музеју у Стокхолму, а музичар Ерик Малмберг је 2007. године године објавио инструментал под именом "У сјећање на Лили".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана