Osmanović: Spremnost da obje stranke učestvuju u novom Savjetu ministara

Srna
Osmanović: Spremnost da obje stranke učestvuju u novom Savjetu ministara

Sarajevo - Zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović izjavio je da je na sastanku delegacija ove stranke i SNSD-a danas u Sarajevu iskazana spremnost da obje stranke zajedno učestvuju u radu novog savjeta ministara.

“Otvorili smo određena pitanja o kojima se slažemo, kao što je put BiH ka EU”, rekao je Osmanović novinarima nakon sastanka.

Prema njegovim riječima, razgovarano je i o saradnji na poboljšanju odnosa između susjednih zemalja.

On je najavio da će na novom sastanku SDA i SNSD-a početkom februara biti detaljnije razgovarano o imenovanju predsjedavajućeg Savjeta ministara u Predsjedništvu BiH, kao i raspodjeli ministarstava na nivou BiH.

Osmanović je precizirao da na današnjem sastanku, koji je prvi između ove dvije stranke nakon opštih izbora, nije razgovarano o raspodjeli resora, ali da je postignuta saglasnost da imenovanje novog savjeta ministara treba ubrzati i da su ove dvije političke stranke spremne da idu u tom pravcu.

“Otvorili smo mnoga pitanja, ima značajan broj pitanja o kojima se slažemo, ali i onih pitanja o kojima nemamo saglasnost, kao što je pitanje Akcionog plana za članstvo u NATO /MAP/, ali smo to ostavili za februar”, rekao je Osmanović.

On je naglasio da postoji spremnost da se “spusti lopta” i da se krajnje ozbiljno pristupi implementaciju izbornih rezultata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana