Одржана сједница влада Србије и Републике Српске, усвојено 16 важних закључака

Агенције
Одржана сједница влада Србије и Републике Српске, усвојено 16 важних закључака

Требиње – У Требињу је одржана заједничка сједница влада Републике Српске и Србије. Сједници су присуствовали премијери Српске Жељка Цвијановић и Србије Ана Брнабић.

Премијери Републике Српске Жељка Цвијановић и Србије Ана Брнабић, као и министри, разговарли су о заједничким, започетим и будућим пројектима, регионалној сарадњи и ситуацији у региону, као и о унапређењу свеукупних билатералних односа Србије и Српске.

Цвијановићева је истакла да су усвојили 16 важних закључака на данашњој заједничкој сједници.

Потписани су и меморандуми и споразуми између двије владе.

Меморандум о сарадњи влада Српске и Србије у области енергетике потписали су министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и министар рударства и енергетике Србије Александар Антић.

Министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић потписали су меморандуме о међусобном признавању “великих лиценци” и о размјени искустава у области издавања е-грађевинских дозвола.

Споразум о сарадњи у области информационо-комуникационих технологија потписали су министри унутрашњих послова Српске Драган Лукач и Србије Небојша Стефановић.

Цвијановићева и Брнабићева отвориће поподне у насељу Горица вртић “Србија” изграђен донацијом Србије на иницијативу предсједника Александра Вучића.

Претходно је одржан састанак предсједника влада Републике Српске и Србије Жељке Цвијановић и Ане Брнабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана