Oбиљежено десет година од смрти Милана Јелића

Срна
Oбиљежено десет година од смрти Милана Јелића

Модрича - На градском гробљу у Модричи, у присуству великог броја грађана, служен је помен поводом десет година од смрти бившег предсједника Републике Српске, Милана Јелића.

На Јелићев гроб, осим породице и предсједника Српске, бројни представници институција власти Републике Српске и БиХ положили су цвијеће.

- Породица осјећа тај бол свих 10 година а наравно уз ту бол иде и тај неки понос и да кажем на данашњи дан ми је пуно срце због тога што је оволико људи дошло на помен оца и који из године у годину долазе, доказује да смо били прави и искрени пријатељи - рекао је син покојног Милана Јелића, Петар Јелић.

Деценија није ништа промијенила, само је потврдила да обиљежавање годишњице смрти Милана Јелића из године у годину све више показује какав је био човјек и колико се цијени његов допринос развоју Модриче и Републике Српске.

- Одлучан, непоколебљив, упоран, човјек који је имао став и свакако дио и одраз политике коју смо све ове године водили уназад. Зато је Милан Јелић био и остао човјек који окупља људе. Поновићу Његошеву – сретан је онај ко довијека живи имао се рашта и родити -поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

На годшњицу смрти на гробљу у Модричи сваке године окупља се све више грађана, оних који Милана Јелића памте као великог човјека.

- Милана памтим као једног изузетног и великог човјека, који је пуно дао за наш град. Међутим смрт га је прерано одвукла од нас - истакао је бивши фудбалер из Модриче Митар Лукић.

- Паматимо га као доброг човјека. Све врлине је имао што може да се каже за једног човјека.То је био наш Милан Јелић - истакла је Савка Антић из Гајева код Шамца.

 Милан Јелић изненада је преминуо 30.септембра 2007.године од срчаног удара у 51.години. Јелић је био и предсједник фудбалских савеза Републиек Српске и БиХ, а њему у част у Модричи ће у понедјељак и уторак бити организован традиционални меморијални фудбалски турнир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана