Obilježeno deset godina od smrti Milana Jelića

Srna
Obilježeno deset godina od smrti Milana Jelića

Modriča - Na gradskom groblju u Modriči, u prisustvu velikog broja građana, služen je pomen povodom deset godina od smrti bivšeg predsjednika Republike Srpske, Milana Jelića.

Na Jelićev grob, osim porodice i predsjednika Srpske, brojni predstavnici institucija vlasti Republike Srpske i BiH položili su cvijeće.

- Porodica osjeća taj bol svih 10 godina a naravno uz tu bol ide i taj neki ponos i da kažem na današnji dan mi je puno srce zbog toga što je ovoliko ljudi došlo na pomen oca i koji iz godine u godinu dolaze, dokazuje da smo bili pravi i iskreni prijatelji - rekao je sin pokojnog Milana Jelića, Petar Jelić.

Decenija nije ništa promijenila, samo je potvrdila da obilježavanje godišnjice smrti Milana Jelića iz godine u godinu sve više pokazuje kakav je bio čovjek i koliko se cijeni njegov doprinos razvoju Modriče i Republike Srpske.

- Odlučan, nepokolebljiv, uporan, čovjek koji je imao stav i svakako dio i odraz politike koju smo sve ove godine vodili unazad. Zato je Milan Jelić bio i ostao čovjek koji okuplja ljude. Ponoviću Njegoševu – sretan je onaj ko dovijeka živi imao se rašta i roditi -poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Na godšnjicu smrti na groblju u Modriči svake godine okuplja se sve više građana, onih koji Milana Jelića pamte kao velikog čovjeka.

- Milana pamtim kao jednog izuzetnog i velikog čovjeka, koji je puno dao za naš grad. Međutim smrt ga je prerano odvukla od nas - istakao je bivši fudbaler iz Modriče Mitar Lukić.

- Pamatimo ga kao dobrog čovjeka. Sve vrline je imao što može da se kaže za jednog čovjeka.To je bio naš Milan Jelić - istakla je Savka Antić iz Gajeva kod Šamca.

 Milan Jelić iznenada je preminuo 30.septembra 2007.godine od srčanog udara u 51.godini. Jelić je bio i predsjednik fudbalskih saveza Republiek Srpske i BiH, a njemu u čast u Modriči će u ponedjeljak i utorak biti organizovan tradicionalni memorijalni fudbalski turnir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana