На рачун Сребренице ове седмице лијеже 500.000 КМ за инфраструктуру

Срна
На рачун Сребренице ове седмице лијеже 500.000 КМ за инфраструктуру

Сарајево - Средства од 500.000 КМ за инфраструктурне пројекте у Сребреници биће оперативна чим Министарство спољне трговине и економских односа БиХ одобри фактуру за плаћање у складу са одлуком Савјета министара од 4. септембра, изјавила је Срни шеф Одсјека за послове информисања, протокола и превођења Министарства финансија и трезора Наташа Крсман.

Крсманова је додала да је извршен унос у трезорски систем.

"Министарство финансија и трезора БиХ није добило ургенцију из Министарства спољне трговине и економских односа него је 10. октобра запримило допуну захтјева за отварање програма посебне намјене, чиме се стварају и технички услови да се кроз трезорски систем изврши унос и одобравање 500.000 КМ за пројекте у Сребреници", рекла је Крсманова.

Она је нагласила да је Министарство финансија и трезора, упоредо са отварањем програма посебне намјене, тражило да им се достави потписана одлука Савјета министара којом се одобравају ова средства, јер је то услов за исплату новца.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је јуче Срни да од Министарства финансија и трезора БиХ очекује да пребаци 500.000 КМ за реализацију инфраструктурних пројеката у Сребреници.

"Све је завршено, чекамо да нам Министарство финансија и трезора БиХ пребаци новац и ургирали смо да нам то учине", рекао је Шаровић.

Према незваничним сазнањима Срне, предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић је одлуку за Сребреницу потписао половином прошле седмице и ургенција је требала бити упућена њему.

Министарство финансија и трезора тражило је да им се достави потписана одлука како би исплатили новац.

Према истом извору, ове седмице новац би могао бити на рачуну општине Сребреница.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић изјавио је 17. октобра да није имао никакву званичну комуникацију са било ким из ове институције у вези са пола милиона КМ за реализацију инфраструктурних пројеката.

Савјет министара донио је 4. септембра одлуке о издвајању средстава из клириншког дуга Русије, између осталог, за потребе заштите изворишта воде у Источној Илиџи и инфраструктурне пројекте у Сребреници.

Општини Сребреница је одобрено 500.000 КМ за приоритетне инфраструктурне пројекте утврђене једногласном одлуком Скупштине општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана