NS RS: Nema isticanja zastava prilikom službenih posjeta

Srna
NS RS: Nema isticanja zastava prilikom službenih posjeta

Banjaluka - Iz Narodne skupštine Republike Srpske danas je saopšteno da se u holu ove institucije nikada ne ističu zastave zemalja iz kojih dolaze gosti u službenu posjetu, te da ni sastanak sa delegacijom Sabora Hrvatske nije bio izuzetak.

"Ustaljena je praksa protokola Narodne skupštine Republike Srpske da se tokom konferencija za novinare u skupštinskom holu ne ističu zastave zemlje iz koje dolaze gosti u službenu posjetu", navodi se u saopštenju.


U Narodnoj skupštini Republike Srpske ne žele da ova okolnost, na koju su reagovali neki od članova delegacije hrvatskog Sabora, naruši vrlo srdačnu i konstruktivnu atmosferu u kojoj je održan sastanak predsjednika hrvatskog Sabora Željka Rajnera i potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Željke Stojičić.

Predsjednik hrvatskog Sabora Željko Rajner, nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci, nije želio dati izjavu za novinare, jer u skupštinskom holu nije bila istaknuta hrvatska zastava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana