Милан Јоловић, бивши командант “Вукова са Дрине”: Прихватићу функцију ако Додик то затражи

В. З.
Милан Јоловић, бивши командант “Вукова са Дрине”: Прихватићу функцију ако Додик то затражи

Зворник - Бивши командант “Вукова са Дрине” Милан Јоловић прихватиће да буде нови министар одбране БиХ само уколико то од њега буде изричито тражио српски члан Предсједништва БиХ и предсједник СНСД-а Милорад Додик.

- Да будем искрен нешто и нисам вољан да се прихватим тог посла, али уколико предсједник Додик процијени да сам му потребан на том мјесту, онда ћу без поговора прихватити ту позицију - рекао је за “Глас Српске” Јоловић коментаришући приједлог борачких организација из Брчког, Лопара, Бијељине, Зворника, Шековића, Пала и Угљевика који је упућен на Додикову адресу да управо Јоловић у наредне четири године буде на челу Министарства одбране БиХ.

У образложењу овог приједлога наведено је да је бивши командант “Вукова” истински патриота који ће на најбољи могући начин заступати интересе Српске у заједничким институцијама у Сарајеву.

Јоловић, коме су саборци дали надимак Легенда, наводи да је поносан на своје бивше саборце, ветеране и бивше припаднике специјалних јединица Војске РС што су га предложили на ово мјесто.

- Наравно да ми све то импонује. Почаствован сам, али и згрожен реакцијом федералних медија. Откуд толика мржња. Према истим тим медијима, Сенад Машовић, некадашњи припадник злогласне јединице “Ел муџахедин”, може бити кандидат за то мјесто, а ја не могу - истакао је Јоловић, наводећи да ниједан припадник “Вукова са Дрине”, ниједан старјешина ове јединице, а ни он сам лично није никада осумњичен за неки ратни злочин, те да је поносан на своју ратну прошлост, која је без иједне мрље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана