Mićić uvećao prednost nad Maksimovićem

M. L.
Mićić uvećao prednost nad Maksimovićem

Sarajevo - Centralna izborna komisija (CIK) BiH juče je po službenoj dužnosti naredila ponovno brojanje glasačkih listića sa po jednog biračkog mjesta u Kneževu i Posušju.

- Brojanje će početi danas u deset časova u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu - saopštili su iz CIK-a.

CIK je donio drugu izmjenu odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora 2016. godine. Prema toj izmjeni, između ostalog, povećan je broj glasova koje je osvojio kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Bijeljine Mićo Mićić, koji umjesto 30.681 ima 30.703 glasa, dok njegov protivkandidat Zlatko Maksimović iz koalicije "Bijeljina pobjeđuje" sada ima 29.922 umjesto 30.047 glasova.

Izmjena odluke je uslijedila nakon završenog ponovnog brojanja glasačkih listića sa 52 biračka mjesta, nakon čega su nastupile promjene u dodijeljenim mandatima i broju osvojenih glasova za političke subjekte i kandidate unutar kandidatskih lista.

Ponovnim brojanjem glasačkih listića utvrđene su promjene u broju osvojenih glasova na pojedinim biralištima u Palama, Sokocu, Loparama, zatim Banjaluci, Gradišci, Novom Gradu i Bijeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana