Mektića ima ko da smijeni

Ž. D.
Mektića ima ko da smijeni

Sarajevo - Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi na sutrašnjoj sjednici, posljednjoj u ovom mandatu, da razmatraju inicijativu devet poslanika SNSD-a i DNS-a za smjenu ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

Poslanik SNSD-a Lazar Prodanović rekao je za “Glas Srpske” da očekuje da će Mektić biti smijenjen.

- Onaj ko razumno misli, uključujući i SDS, podržaće smjenu. Niko nije veću štetu nanio Republici Srpskoj ni BiH od njega. Bilo koja oblast kojom je trebalo da koordinira Mektić je srozana i upropašćena. Očekujem podršku i hrvatskih i bošnjačkih stranaka koje su tokom ovog mandata oštro kritikovale Mektića. Cijeli mandat je potrošio da upropasti bezbjednosni sektor - rekao je Prodanović.

On je uvjeren da će zahtjev za Mektićevu smjenu dobiti apsolutnu podršku i u Domu naroda, čija sjednica još nije zakazana.

Poslanik NDP-a Momčilo Novaković kaže za “Glas Srpske” da je zahtjev za smjenu Mektića “čista politička haranga”.

- Ta haranga se pravi s ciljem da se i ono što je Mektić dobro uradio diskredituje. Činjenica je da je Mektić radio i stvari koje nisu u njegovoj nadležnosti. Bilo je i grešaka u njegovom radu, ali nema većine za njegovu smjenu. Dva dana prije početka predizborne kampanje Mektićeva smjena ne bi donijela nikakav efekat - kaže Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana