Мектића има ко да смијени

Ж. Д.
Мектића има ко да смијени

Сарајево - Посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ требало би на сутрашњој сједници, посљедњој у овом мандату, да разматрају иницијативу девет посланика СНСД-а и ДНС-а за смјену министра безбједности БиХ Драгана Мектића.

Посланик СНСД-а Лазар Продановић рекао је за “Глас Српске” да очекује да ће Мектић бити смијењен.

- Онај ко разумно мисли, укључујући и СДС, подржаће смјену. Нико није већу штету нанио Републици Српској ни БиХ од њега. Било која област којом је требало да координира Мектић је срозана и упропашћена. Очекујем подршку и хрватских и бошњачких странака које су током овог мандата оштро критиковале Мектића. Цијели мандат је потрошио да упропасти безбједносни сектор - рекао је Продановић.

Он је увјерен да ће захтјев за Мектићеву смјену добити апсолутну подршку и у Дому народа, чија сједница још није заказана.

Посланик НДП-а Момчило Новаковић каже за “Глас Српске” да је захтјев за смјену Мектића “чиста политичка харанга”.

- Та харанга се прави с циљем да се и оно што је Мектић добро урадио дискредитује. Чињеница је да је Мектић радио и ствари које нису у његовој надлежности. Било је и грешака у његовом раду, али нема већине за његову смјену. Два дана прије почетка предизборне кампање Мектићева смјена не би донијела никакав ефекат - каже Новаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана