Курбан-бајрам симбол породичног заједништва

М. Л.
Курбан-бајрам симбол породичног заједништва

Бањалука - Вјерници исламске вјероисповијести почињу данас прославу Курбан-бајрама, једног од два велика исламска празника, који симболише породично заједништво.

Овај празник се прославља четири дана, а симболише га жртвовање курбана, односно овна, чије се месо дијели комшијама и сиромашнима.

Честитајући Курбан-бајрам предсједник РС Милорад Додик пожелио је свим вјерницима да празник прославе у добром здрављу и радости са својим најближим.

- Нека радост Курбан-бајрама обасја домове вјерника и подсјети на важност међусобног разумијевања, солидарности и поштовања међу људима и народима, на којима се гради боље и успјешније друштво - навео је Додик у честитки.

Члан Предсједништва БиХ из РС Младен Иванић пожелио је свим муслиманима у БиХ да празник проведу у миру и срећи.

- Увјерен сам да ће традиционална симболика празника покренути људе на толеранцију и разумијевање с циљем мирног и просперитетног живота - навео је Иванић.

Премијерка РС Жељка Цвијановић пожељела је вјерницима исламске вјероисповијести да празнични дани донесу радост и мир у њихове домове.

- У духу међусобног поштовања и солидарности, желим вам да овај празник прославите у добром здрављу и благостању - навела је Цвијановићева у честитки.

Честитку поводом Курбан-бајрама упутили су и Републички секретаријат за вјере и принц Александар Карађорђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана