Кришто: Покушај негирања једног народа

Срна
Кришто: Покушај негирања једног народа

Сарајево - Замјеник предсједника ХДЗ БиХ Борјана Кришто изјавила је Срни да је поново дошло до проблема у раду Владе Федерације БиХ, да недостаје консензус и повјерење између ХДЗ-а, СДА и ДФ-а, али и да постоји покушај негирања једног народа.

"На основу рада у федералној Влади види се да не постоји консензус при доношењу одређених одлука. ХДЗ БиХ ће учинити све да односи у Влади ФБиХ буду такви да влада повјерење и да се испоштују обавезе и договори", рекла је Кришто.

Она је изразила наду да ће тако поступити и други коалициони партнери и да ће федерална Влада на наредном засједању покушати да договори све оно што је ствар договора коалиционих партнера.

"Уколико такве ствари не иду, мислим да су потребни неки други кораци. Не смије се негирати да се овдје жели протурити да постоји проблем када је ријеч о министрима из ХДЗ-а и да они нешто посебно траже", навела је Кришто.

Према њеним ријечима, Влада ФБиХ мора радити у складу са Уставом, а мора се поштовати и став министара који долазе из једног народа.

"Овдје није проблем ХДЗ. Ја бих рекла да се ради о негирању једног народа, а
ако Влада мисли да ради без министара из ХДЗ-а то није проблем, већ је проблем негирање једног народа", рекла је Кришто Срни.

Она истиче да се морају уважавати ставови једног народа све док Устав не буде промијењен.

На јучерашњој сједници Владе ФБиХ, која је одржана у Мостару, поново је дошло до сукоба на релацији ДФ-СДА-ХДЗ БиХ због расподјеле функција у јавним предузећима.

Министар енергетике, индустрије и рударства Реуф Бајровић из ДФ-а предложио је јуче да се на дневни ред уврсти избор шест чланова Надзорног одбора "Електропривреде ХЗ ХБ", који су прошли конкурсну процедур и дио су редовног именовања у 14 надзорних одбора, које је започео претходни министар.

Министри из СДА и ХДЗ-а нису прихватили Бајровићев приједлог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана