Kovač sam u trci za mjesto direktora RAK-a BiH

M. Mi.
Kovač sam u trci za mjesto direktora RAK-a BiH

Sarajevo - Na konkurs za izbor direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH, koji je zatvoren juče, stigla je samo jedna prijava, rekli su u ovoj agenciji.

Prema nezvaničnim saznanjima "Glasa Srpske", v.d. direktora RAK-a Predrag Kovač jedini je predao prijavu na konkurs koji je raspisan krajem decembra prošle godine. 

Kovač nije odgovarao na naše pozive, a u RAK-u nisu htjeli da potvrde, ali ni da demantuju ovu informaciju. Naveli su da će se oglasiti kada konkursna procedura bude završena.

U Agenciji su naglasili da će u razmatranje uzeti i eventualne prijave koje RAK-u stignu do kraja sedmice putem pošte.

Kovača je za v.d. direktora postavio Savjet ministara nakon što je sa te pozicije razriješio Jasenka Lastu. Savjet ministara nije potvrdio imenovanje Srđana Rajčevića, kojeg je Savjet RAK-a lani jednoglasno predložio za direktora RAK-a. Ova agencija je bez direktora u punom kapacitetu još od 2007. godine kada je istekao mandat Kemalu Huseinoviću. On je na čelu RAK-a u statusu v.d. direktora bio do decembra 2014. godine kada je podnio ostavku.

Savjet RAK-a juče je na sjednici utvrdio proceduru za izbor generalnog direktora Agencije. Pored toga, usvojena je i odluka kojom se ukida takozvani nacionalni roming, odnosno plaćanje dodatne naknade za uspostavljanje veze između korisnika različitih GSM operatera u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana