Конфузија у Савијету министара: Разматрају нови правилник о униформама, а нису поништили стари

klix.ba
Конфузија у Савијету министара: Разматрају нови правилник о униформама, а нису поништили стари

Фарса у вези са усвајањем Правилника о изгледу полицијске униформе у полицијским тијелима БиХ, због чега су свој глас у протеклом периоду дигли бх. произвођачи ове опреме, добила је нови епилог.

Како сазнаје klix.ba, на сједници Савијета министара БиХ заказаној за наредни уторак требао би се наћи нови правилник, а којег предлаже министар безбједности БиХ Драган Мектић.


Тиме ће се ситуација додатно закомпликовати будући да је Савијете министара раније већ усвојило Правилник, којег међутим, нису објавили у Службеном листу БиХ.

Тако је ових дана, како нам је пренесено, настао проблем у Уреду за законодавство које треба да да мишљење на нови правилник.

Како би се дало мишљење на нови правилник, потребно је да се стари стави ван снаге, речено је за klix.ba у Савијету министара БиХ.

Незванично, Министарство финансија БиХ би требало дати дати негативно мишљење јер нови правилник подразумијева да ће се знатно више новца издвајати за ове намјене него до сада и зато што се искључује конкуренција па неће бити обарања цијена у конкурентском поступку.

Због чињенице да у свему овоме нису консултовани, предсједници Вањскотрговинске коморе БиХ, Привредне коморе ФБиХ, те Привредне коморе РС, Немања Васић, Мирсад Јашарспахић и Борко Ђурић у заједничком писму Савијету министара те министру безбједности БиХ Драгану Мектићу навели су да је Правилник о изгледу полицијске униформе у полцијским тијелима БиХ које је Савијете министара донијело на 127. Сједници изазвао проблем великом броју компанија које се баве овом дјелатношћу.

Предсједници ентититетских и државне коморе траже заједнички састанак како би заједнички учестовали у креирању новог акта. Поцртали су да су бх. произвођачи ускраћени за учествовање у поступку набавке униформи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана