Комшић: Власт истовремено формирати на нивоу БиХ и ФБиХ

Срна
Комшић: Власт истовремено формирати на нивоу БиХ и ФБиХ

Сарајево - Предсједништво Демократског фронта /ДФ/ усвојило је вечерас закључак да Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ и Савјет министара БиХ морају бити именовани истог дана и сата, иначе ова странка неће гласати за Владу ФБиХ.

Предсједник ДФ-а Жељко Комшић рекао је да су овакав услов имали неки преговарачи од почетка, а сада је ово "једини услов" ДФ-а.

Он је новинарима на конференцији за медије након сједнице Предсједништва странке, која је трајала више од три сата, рекао да је одлучено да ће се оставити на вољу свим кандидатима да се изјасне о националним идентитетима онако како желе.

"Милан Мандиловић одлучио је да ће се изјаснити као 'остали' што значи да ДФ у Влади ФБиХ неће имати три српска мјеста, ако ја знам бројати, а чини ми се да знам", рекао је Комшић.

Комшић је додао да се данас чуо са замјеником предсједника СДА Бакиром Изетбеговићем, али није са лидером ХДЗ БиХ Драганом Човићем.

"Немојте мене питати зашто Човић не комуницира са мном. То треба њега питати, али ако он не жели са мном, логично је да онда не могу ни ја с њим", рекао је Комшић.

Он истиче да ДФ остаје при свим својим приједлозима за кандидате министара и замјеника у Савјету министара БиХ и Влади ФБиХ.

Комшић сматра да, технички, до 31. марта неће бити могуће именовати Владу ФБиХ и Савјет министара БиХ, али да то не сматра великим проблемом, јер је буџет за ФБиХ предложен и неће бити никаквих застоја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана