Klokić i Davidovićeva ulaze u novu Vladu

Svjetlana Šurlan
Klokić i Davidovićeva ulaze u novu Vladu

Banjaluka - Posljednje dileme u vezi sa sastavom nove Vlade RS riješene su juče, a u kabinet Željke Cvijanović, osim već poznatih imena, ulaze Zlatan Klokić i Jasmina Davidović, koji će biti na čelu ministarstava za ekonomske odnose i regionalnu saradnju i porodicu, omladinu i sport.

Posebna sjednica Narodne skupštine RS na kojoj će biti birana nova Vlada zakazana je za danas, a političke partije juče su složile posljednje kockice kada su u pitanju kandidati za ministarske fotelje. Izvršni odbori SNSD-a i SP-a potvrdili su sva imena kandidata za ministre. "Glas Srpske" saznaje da je SNSD juče prelomio da ministar za ekonomske i odnose i regionalnu saradnju bude Klokić, koji je predsjednik mladih SNSD-a i rukovodilac Elektrodistribucije u Prnjavoru. SNSD je odlučio da na čelu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ipak ostane Stevo Mirjanić, iako je ranije najizgledniji kandidat bio njegov savjetnik Boris Pašalić. Kandidat za novog ministra unutrašnjih poslova je aktuelni šef Komunalne policije u Banjaluci i bivši komandant Specijalne jedinice policije MUP-a RS Dragan Lukač. Na dosadašnjim pozicijama, kada su u pitanju kadrovi iz SNSD-a, ostaju ministar finansija Zoran Tegeltija, zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, nauke i tehnologije Jasmin Komić i prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Srebrenka Golić. Novo-staro ime u Vladi biće nekadašnji ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović, koji je kandidat SNSD-a za novog ministra pravde.

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su imena kandidata usaglašena i da neće biti promjena, ali nije želio da govori o imenima.

- Imamo većinu u Narodnoj skupštini RS za izbor nove Vlade - istakao je Dodik.

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana