Каран: Отворено свих 1.885 гласачких мјеста

Срна
Каран: Отворено свих 1.885 гласачких мјеста

Бањалука - Предсједник Републичке комисије за спровођење референдума Синиша Каран рекао је да је јутрос у 7.00 часова отворено свих 1.885 гласачких мјеста у Српској, да није било никаквих проблема, осим у мјесту Кула у општини Гацко, гдје је из техничко-безбједносних разлога дошло до спајања са другим гласачким мјестом.

Каран је рекао да у Кули, мањем гласачком мјесту са 102 гласача већином из бошњачке популације, ниједан мјештанин није направио никакав безбједносни проблем, него је неколико лица која нису са те територије физички блокирало то гласачко мјесто и полиција је морала реаговати.


Он је навео да је то гласачко мјесто спојено са гласачким мјестом у Основној школи "Свети Сава" које има 600 гласача, а сада укупно 702.

Каран је истакао да је укупна безбједност у Републици Српској на највишем нивоу.

Предсједник Комисије рекао је да се у Републици Српској до 9.00 часова на референдуму о Дану Републике изјаснило 77.015 грађана, а највећа излазност забиљежена је у општинама Шековићи, Хан Пијесак, Рогатица, Трново и Источни Стари Град.

У Бањалуци је забиљежена излазност од 7,48 одсто.

"Обрадили смо 87,93 одсто укупно гласачких мјеста којима је обухваћено 87,46 одсто регистрованих гласача у Српској", рекао је Каран на конференцији за новинаре.

Каран је подсјетио да се у Републици Српској и дејтонској БиХ први пут одржава референдум, а грађани који се затекну ван мјеста пребивалишта могу се изјаснити на референдуму са важећим документом у свакој општини гдје се налазе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана