Кантоналном тужилаштву предато 14 осумњичених

Срна фото: klix.ba
Кантоналном тужилаштву предато 14 осумњичених

Сарајево - Тужилаштву Кантона Сарајево предато је 14 лица осумњичених за организовани криминал, прање новца и корупцију, која су ухапшена у оквиру полицијске акције "Правда", рекла је Срни портпарол овог тужилаштва Азра Бавчић.

Они ће бити задржани 24 часа, а након што их испитају, поступајући тужиоци ће одлучити о даљим мјерама.

Бавчићева је нагласила да се акција наставља и да је извјесно хапшење још неколико лица која се доводе у везу са овом организованом групом.


Међу ухапшеним су бивши министар унутрашњих послова такозване Републике БиХ Алија Делимустафић, некадашњи тјелохранитељ Алије Изетбеговића Јусуф Шкријељ, сарајевски адвокат Емир Карача, радник општине Стари Град Лејла Церић, бивши правобранилац сарајевске општине Стари Град Суада Хаџић и стручњак за саобраћај Завода за планирање развоја Кантона Сарајево Хајрудин Омербеговић.

Федерални медији објавили су да су ухапшени и Самира Скорупан, Муамер Пита, Нихад Друшкић, Мухамед Хаџиомеровић, Едина Мутевелић, Кемо Капур, Един Бановић и Перо Вуковић.

Акција "Правда" јуче је спроведена у Сарајеву, Источном Сарајеву, Зеничко-добојском и Средњобосанском кантону, те на подручју Хрватске.

Претресено је 60 локација на подручју БиХ и Хрватске, што је резултат вишемјесечне истраге Тужилаштва Сарајевског кантона.

Акцију је спровела Федерална управа полиције у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске, Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ и УСКОК-ом у Хрватској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана