Izetbegović želi da uzurpira vlast

Željka Domazet
Izetbegović želi da uzurpira vlast

Sarajevo - Izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da će direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Gorana Zupca poslati u zatvor je kršenje Ustava i pokušaj uzurpacije vlasti i potvrda toga ko zapravo stoji iza progona Zupca.

Istakli su to predstavnici političkih partija iz Srpske komentarišući izjavu Izetbegovića. On je rekao da SIPA, odnosno Zubac, nije adekvatno reagovao kad je prilikom protesta FBiH u februaru gorjela zgrada Predsjedništva.

- Mi ćemo njega poslati vjerovatno u zatvor kao što smo smijenili "ministra za (ne)sigurnost" – poručio je Izetbegović, koji je i zamjenik predsjednika SDA, u utorak uveče na stranačkoj tribini.

Poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH Dušanka Majkić rekla da je nakon Izetbegovićeve izjave jasno ko gospodari bezbjednosnim sektorom u BiH.

- To čine bezbjednosne strukture SDA koje odlučuju ko će biti direktori bezbjednosnih agencija, koji ministri će biti postavljeni a koji smijenjeni. Jasno je ko daje naloge Tužilaštvu BiH i ko su tužioci koji ih sprovode. Pozivam visokog predstavnika da preduzme mjere i spriječi ovo sramno vođenje postupaka protiv Zupca i Petra Kovačevića - istakla je Majkićeva. Dodala je da se nada da niko iz ozbiljnih međunarodnih krugova i organizacija neće dozvoliti da se tolerišu ovakve stvari i omogućiti da SDA prevlada bezbjednosnim sektorom u ovoj zemlji.

Poslanik SNSD-a Drago Kalabić rekao je da bi vjerovatno scenario kada je riječ o Zupcu bio moguć po modelu kakav zamišlja Izetbegović da je ovo šerijatska država.

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana