Izbor Vlade ne zanima opoziciju

Svjetlana Šurlan
Izbor Vlade ne zanima opoziciju

Banjaluka - PDP, NDP i SRS RS nisu se juče odazvali pozivu predsjednika RS Milorada Dodika za konsultacije o imenovanju mandatara za sastav Vlade RS.

Time su se pridružili SDS-u koji je u utorak objavio da se neće pojaviti na konsultacijama.

- Nećemo učestvovati u konsultacijama jer smatramo da su one besmislene i neiskrene. Zbog odbijanja zaključka u Narodnoj skupštini RS da se audio-materijal u kome se govori o navodnoj kupovini poslanika do kraja istraži ne želimo da damo legitimitet procesu izbora Vlade - istakli su u PDP-u.

NDP je saopštila da je poziv na konsultacije suvišan i nepotreban, a u SRS RS su istakli da se neće odazvati jer smatraju da koalicija SNSD-DNS-SP nije uspjela legalnim putem da okupi skupštinsku većinu.

Dodik je ocijenio da nedolazak predstavnika određenih partija ne umanjuje značaj izbora mandatara.

- Propuštena je dobra prilika da se razgovara u okviru institucije predsjednika RS ne samo o izboru mandatara nego i o svim aspektima političkih procesa u Srpskoj. Opozicija je pokazala da ima namjeru da dalje destabilizuju i pokušaju umanjiti institucionalnu snagu RS - kazao je Dodik nakon konsultacija sa predstavnicima SNSD-a koje je predvodila međunarodni sekretar stranke Željka Cvijanović.

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana