Иванић: Трећи пук ће присуствовати обиљежавању Дана Републике

Срна
Иванић: Трећи пук ће присуствовати обиљежавању Дана Републике

Бањалука - Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић поновио је вечерас да има рјешење и да ће припадници Трећег пјешадијског Република Српска пука присуствовати у Бањалуци обиљежавању Дана Републике Српске.

Иванић је вечерас новинарима у Бањалуци рекао да нема информацију да је Министарство одбране БиХ донијело одлуку да не дозволи да било ко од припадника Оружаних снага БиХ учествује у програму обиљежавања Дана Републике Српске.


"Понављам, припадници Трећег пјешадијског Република Српска пука присуствоваће манифестацији, ја сам то рјешење нашао, а какво је, видјећете ових дана", поручио је Иванић.

Министарство одбране БиХ донијело је одлуку да нико из Оружаних снага БиХ не смије да учествује на прослави Дана Републике Српске, а таква одлука је донесена након што је предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић упутио захтјев, у складу са законом, да се приликом његовог појављивања на прослави Дана Републике ангажује почасна јединица Оружаних снага БиХ у којој је и војни оркестар.

Захтјев је одбијен након писма команданта НАТО штаба у БиХ Жизел Вилц, која је навела да било какво учешће припадника Оружаних снага БиХ у програму обиљежавања Дана Републике Српске представља кршење Закона о одбрани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана