Хујић: Нема договора о прихватилишту за мигранте у Босанском Петровцу

Срна
Хујић: Нема договора о прихватилишту за мигранте у Босанском Петровцу

Босански Петровац - Начелник Босанског Петровца Златко Хујић изјавио је да на данашњем састанку са министром безбједности Драганом Мектићем није постигнут договор у вези са идејом да се на подручју ове општине уреди прихватилиште за прихват миграната.

“Разговарали смо у Босанском Петровцу са министаром Мектићем, којег смо упознали о томе да је општина против овог прихватилишта”, рекао је Хујић Срни.


Према његовим ријечима, Мектић је изнио став да прихватилиште у Петровцу не би представљало проблем за ову локалну заједницу.

“Они су рекли своје, а ми своје”, констатовао је Хујић и додао да је Мектић најавио да ће о проблему смјештаја миграната у Унско-санском кантону сутра бити разговарано и на сједници Савјета министара у Сарајеву.

Хујић је истакао да је против прихватног центра за мигранте и лично и као начелник.

“Уз пуно уважавање мука тих људи, мислим да Петровац није право рјешење. Толико је градова у БиХ и цијелој Европи, а они су нашли Босански Петровац за ово прихватилиште”, навео је Хујић.

Он је објаснио да приједлог за уређење прихватилишта подразумијева постављање контејнера односно шатора у Меденом пољу, седам километара од Босанског Петровца, а на ту локацију били би доведени струја и вода.

“Кажу нам да ти људи неће долазити у Петровац, а гдје би друго ишли кад смо им ми најближи”, пита Хујић.

Он подсјећа да ће жене и дјеца која бораве у Великој Кладуши и Бихаћу бити измјештена у Хотел “Седра”, док је планирано да мушкарци буду смјештени у Меденом пољу.

“Дошли би мушкарци, доба око 30 година, који праве изгреде по Бихаћу, Цазину, Кладуши”, рекао је Хујић, истичући да је као начелник општине дужан да води рачуна о безбједности свих становника.

Начелник Босанског Петровца додао је да подржава став српских повратника који су такође против доласка миграната и који поручују да су једном селили и да неће више.

Хујић је изразио посебно незадовољство јер су наведено рјешење за мигранте предложили Унско-сански кантон, односно премијер Кантона Хусеин Рошчић, за које каже да имају маћехински однос према Петровцу.

“Нама проблем не праве ни Бањалука ни Сарајево, већ Кантон – краду нам шуму, не дају да долазе инвеститори, а сад би да овдје смјесте мигранте”, закључио је Хујић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана