Hadži Jovan Mitorvić novi predsjednik SNS-a?

Agencije
Hadži Jovan Mitorvić novi predsjednik SNS-a?

Banjaluka - Hadži Jovan Mitrović izjavio je danas da je, nakon rješenja Osnovnog suda u Banjaluci, on predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) u Republici Srpskoj, što Adam Šukalo osporava, prenose agencije.

Mitrović kaže da se, nakon godinu dana čekanja, “pokazalo da je pravda uspješna”.

- Ovom odlukom suda, ja sam od 30. maja predsjednik SNS-a u Srpskoj i pozivam sve predstavnike opštinskih odbora da ne nasjedaju na politiku mog prethodnika Adama Šukala - rekao je Mitrović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je najavio da će sredinom naredne sedmice biti održan Glavni odbor stranke na kojem bi trebalo da se postigne dogovor, te potpišu i verifikuju liste stranačkih kandidata za lokalne izbore.

- Svaka moguća manipulacija mog prethodnika Adama Šukala može dovesti stranku u vrlo nezgodnu poziciju - poručio je Mitrović.

Osnovni sud u Banjaluci donio je 30. maja rješenje kojim se odobrava upis promjena u jedinstvenom registru političkih organizacija kod ovog suda, kojim je Hadži Jovan Mitrović ovlašten da zastupa i predstavlja SNS u Republici Srpskoj.

Predstavnici SNS-a koji su ovo rješenje predočili na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare, tvrde da se odlukom Šukalo briše iz sudskog registra.

Međutim, SNS u današnjem saopštenju, povodom prvostepenog rješenja banjalučkog Osnovnog suda, navodi da je predsjednik ove stranke u Republici Srpskoj Adam Šukalo i da “jedino legalni i legitimni organi stranke mogu da donose validne odluke”.

Iz ove stranke poručili su da će se pravni zastupnik SNS-a baviti ovim predmetom koji, kako tvrde, “ima nespornu političku pozadinu”, te podsjećaju da je, “prema zakonu, Šukalo i dalje odgovorno lice koje jedino može da predstavlja i zastupa stranku”.

Iz SNS-a poručuje da će “svi koji se protivpravno budu predstavljali kao funkcioneri ove stranke snositi pravne konsekvence”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana