Градоначелнику Бањалука уручен први том Енциклопедије Републике Српске

Срна
Градоначелнику Бањалука уручен први том Енциклопедије Републике Српске

Бањалука - Предсједник Академије и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић уручио је данас градоначелнику Бањалке Игору Радојичићу први том Енциклопедије Републике Српске у којем је Бањалука врло детаљно обрађена са свим специфичностима.

Радојичић је рекао да је имао привилегију да као предсједник Народне скупштине Републике Српске буде укључен у уређивачки одбор Енциклопедије Републике Српске, додајући да је ријеч о систематичном и детаљном дјелу.

Он истиче да је израда Енциклопедије Републике Српске обиман и значајан посао који траје већ десетак година, саопштено је из Градске управе.

"Важно је због садашњег, а још више због будућег времена да се систематично прикаже Република Српска и сви појмови из њене историје, географије и осталих наука, односно да се дају одреднице на основу којих ће у будућности моћи да се процјењује", рекао је Радојичић.

Кузмановић је рекао да је Енциклопедија најзначајни пројекат који има Република Српска из области науке, образовања, културе и уопште из друштвених и других дјелатности.

"Енциклопедија је лична карта Републике Српске у којој ће бити обрађено 2.600 насељених мјеста, с тим да само град Бањалука има 52 насељена мјеста. Битно је да Енциклопедија дође на право мјесто и биће идеалан поклон нашим људима у иностранству, али и страним и другим делегацијама", закључио је Кузмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана