Говедарица: Радић није повјереник СДС-а

nezavisne.com
Говедарица: Радић није повјереник СДС-а

Бањалука - Извјесни Александар Радић мије повјереник СДС - а нити је повјереник мене, и тај човјек је члан СДС од 2015. године и нисам га у странку учланио нити ја нити Мектић него Горан Тубак којег сам ја распустио.

Рекао је ово Вукота Говедарица, лидер СДС-а и кандидат за предсједника РС на конференцији за новинаре организованој поводом навода Драгана Лукача, министра унутрашњих послова РС да је зољу на зграду "Еурохерца" испалио активиста СДС-а.

Истакао је да ће поднијети тужбу против Лукача јер је, како каже, изрекао неистину да је СДС терористичка организација.

"Свакако осуђујем Радићев чин и ми смо све ово вријеме тражили да се открије ко је испалио ту зољу", наглашава Говедарица.

Он је одбацио све оптужбе министра Лукача, поготово у погледу Радића.

"Уколико се докаже да је Радић заиста то урадио таквом човјеку ставрно није мјесто нити у СДС нити у било којој организацији", рекао Говедарица.

Драган Мектић, члан Главног одбора СДС и министар безбједности БиХ истакао је да он није рушитељ РС, те да да Лукачеви наводи нису тачни.

Драган Чавић, предсједник НДП-а казао је да је врло опасно када министар унутрашњих послове учествује у изборном процесу.

"Мени је овдје веома чудно да опет нема Тужилаштва које износи свој став. Уколико је човјек починио кривично дјело није битно из које је  партије или породице он треба да одговара", рекао је Чавић.

На питање новинара да ли ће Радић бити избачен из странке Говедарица је рекао да чека да реагује  Тужилаштво, те да ће, уколико Тужилаштво прихвати извјештај тај човјек бити избачен из странке.

Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а казао је да је конференција МУП-а политички маркетинг.

"На сву срећу народ ће за неколико дана донијети одлуку да има министра унутрашњих послова који је озбиљан и који ће доносити праве одлуке"рекао је Бореновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана