Dom naroda nije prihvatio informaciju o migrantskoj krizi

Srna
Dom naroda nije prihvatio informaciju o migrantskoj krizi

Sarajevo - Dom naroda parlamenta BiH nije prihvatio informaciju o sprovođenju Plana hitnih mjera i realizovanju aktivnosti iz Informacije o procjenama i mogućnostima BiH u vezi sa pitanjem izbjegličke krize u regionu i EU i pregledu situacije u vezi sa migrantskom krizom na zapadnobalkanskoj ruti, jer je protiv bio Klub delegata srpskog naroda.

Prihvaćen je zaključak delegata iz reda hrvatskog naroda Martina Raguža da Dom naroda predloži održavanje zajedničke sjednice oba doma o migrantskoj krizi i Maria Karamatića /HNS/ da se obaveže Ministarstvo bezbjednosti da obavijesti nadležne policijske agencije da prema migrantima počnu primjenjivati zakone koji važe za sve građane u BiH.

U raspravi o ovoj tački dnevnog reda delegat iz reda srpskog naroda Sredoje Nović ponovo je ukazao na činjenicu da ni ovoj tački dnevnog reda ne prisustvuje predstavnik Savjeta ministara BiH kao predlagača.

Delegat iz reda bošnjačkog naroda Sead Kadić /SDA/ rekao je da je u Bihaću i Velikoj Kladuši više od 4.000 migranata smješteno u neadekvatne objekte.

“Situacija sa migrantima nije ista kao prije dvije-tri godine kada su oni samo prolazili kroz BiH. Ne radi se ništa konkretno da se problem počne rješavati. Nema jasne slike šta je čija nadležnost”, istakao je Kadić.

Delegat iz reda bošnjačkog naroda Sifet Podžić /DF/ naglasio je da je potrebno pokrenuti istragu protiv institucija koje su lažno izvještavale da je sve u redu kad je riječ o migrantskoj krizi.

Davanjem saglasnosti za ratifikaciju više sporazuma, memoranduma i ugovora sjednica je okončana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana