Додик у Ђурђину отворио подружницу Канцеларије завичајне заједнице Српске

Срна
Додик у Ђурђину отворио подружницу Канцеларије завичајне заједнице Српске

Суботица - Предсједник Републике Српске Милорад Додик отворио је данас Подружницу Канцеларије завичајне заједнице Републике Српске у Ђурђину код Суботице.

"Србија је наша отаџбина у коју смо ми из Републике Српске загледани и с којом имамо добре односе. Радује ме што су људи поријеклом из Српске на овај начин, формирајући овакво удружење, приступили манифестовању тог односа и љубави према Републици Српској", рекао је Додик, обраћајући се окупљенима након отварања Канцеларије.


Додао је истакао да Република Српска "дише" зато да Србија буде моћна и јака, и да само таква Србија може да обезбиједи сигурност која је неопходна Српској.

"Ви сте тај мост и спона јаке Републике Српске и Србије и онога што треба да будемо - јединствени у заједништву, у мислима и нашем идентитету, и ономе што јесмо - Срби као народ било гдје", поручио је Додик.

Додик је на поклон добио икону Светог Василија Острошког, а предсједник Српске донирао је 10.000 евра за осликавање Храма Светог Василија Острошког у Ђурђину, поред којег је отворена ова канцеларија.

Претходно је директор Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић отворио Канцеларију завичајне заједнице Републике Српске у Суботици.

"Ова културна заједница основана је прије двије године и окупља више од 1.000 чланова. Канцеларија ће им помоћи да подстичу у јачају везу са за завичајем", рекао је Цицовић.

Предсједник Извршног одбора Завичајне заједница Републике Српске у Суботици Милорад Ћопић рекао је да је много планова пред овом заједницом, прије свега, организовање културних и спортских догађаја и сарадња у овим областима, а једна од октивности биће и организовање обилазака манастира и туристичких дестинација у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана