Додик: Умјесто призивања америчког утицаја, боље да сједнемо и разговарамо

ATV
Додик: Умјесто призивања америчког утицаја, боље да сједнемо и разговарамо

Из Републике Српске стижу осуде на ријечи Шефика Џаферовића замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ у којима прижељкује амерички утицај у БиХ.

Џаферовићево ликовање америчким санкцијама српским политичарима, говори о његовој полтронкој политици, каже Сташа Кошарац, Предсједавајући клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Паралемта БиХ.

“Видљиво је да су Бошњаци у више наврата тражили странце као партнере и то није донијело никакве резултате БиХ. Међутим то је дефинитивно њихов избор. Ми сматрамо да је једна таква иницијатива политички потпуно вулгарна с једне стране. С друге стране треба рећи да је потпуно видљива слабост бошњачке политичке компоненте”, истакао је Кошарац.

Џаферовић је на своју листу деструктивних политичара уписао Николу Шпирића и Милорада Додика. Прозивке нису много дотакле предсједника Републике Српске. 

Умјесто прозивања, боље би било да сједнемо и да се договоримо како да функционише БиХ, каже Милорад Додик.

“Па они су се показали поданицима. Показало се да су американци овдје имали утицај свих двадесет година. Поготово овај немушти и лош утицај који има амерчика амбасадорка овог времена. Дакле, ја мислим да он не живи у овом времену. Требао ми мало да види шта Трамп говори. Трамп каже да није спреман да се мијеша у послове страних земаља”, истакао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске. 

Амерички сентатор и предсједавајући Хелсиншког комитета САД Роџер Викер недавно је рекао да САД и ЕУ требају да усвоје политику наметања санкција појединим политичарима у БиХ који игноришу Дејтонски споразум, законе и судске одлуке. Џаферовић је у томе препознао српске политичаре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана