Додик: Убиство Ивановића - злочиначки чин и удар на стабилност Србије

Срна
Додик: Убиство Ивановића - злочиначки чин и удар на стабилност Србије

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је убиство лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливера Ивановића злочиначки чин који представља класични удар на стабилност Србије и сјеверног дијела Косова.

"Тај злочиначки чин представља класични удар на стабилност Србије и сјеверног дијела Косова, на залагање руководства Србије које је дало свој немјерљиви допринос на тешком послу изградње мира и повјерења међу људима на Космету", рекао је Додик, наводи се у саопштењу из кабинета предсједника Републике Српске.

Додик је изразио пуну подршку институцијама Србије у проналаску оних који стоје иза овог убиства и њиховом кажњавању, као и спречавању очигледног покушаја прављења хаоса на Косову и Метохији и покушају дестабилизације Србије.

Предсједник Српске је констатовао да је мучко убиство Оливера Ивановића шокирало и непријатно изненадило све грађане Републике Српске.

Додик је у име грађана Српске и лично име изразио најдубље саучешће породици Оливера Ивановића.

Додик изразио саучешће породици Оливера Ивановића

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици Ивановић поводом убиства лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића."Дубоко нас је потресла вијест о трагичној смрти Оливера Ивановића, коју су грађани и цјелокупна јавност Републике Српске примили са великом тугом и жалости", навео је Додик у телеграму.

Он је истакао да је Ивановић часно служећи својој држави и народу, те обављајући бројне високе и одговорне дужности током своје каријере оставио неизбрисив траг у друштвеном и политичком животу Косова и Метохије и Србије.

"У име грађана Републике Српске и своје име упућујем Вам изразе најискренијег саучешћа поводом трагичне погибије господина Ивановића", наводи се у телеграму предсједника Српске.

Лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливер Ивановић убијен је јутрос у Косовској Митровици, када је на њега пуцао, за сада, непознати нападач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана