Dodik: Predstoje važni infrastrukturni projekti u Kozarskoj Dubici

Glas Srpske
Dodik: Predstoje važni infrastrukturni projekti u Kozarskoj Dubici

Kozarska Dubica - Predsjednik SNSD-a Miliorad Dodik prisustvovao je večeras izbornoj konferenciji Opštinskog odbora ove stranke u Kozarskoj Dubici na kojoj je za predsjednika ponovo izabran Jovica Šuman.

"Čestitam predsjedniku i svim članovima Opštinskog odbora na ovoj izbornoj konferenciji vladajuće političke partije u Republici Srpskoj i Kozarskoj Dubici i partiji koja je na prošlim izborima ostvarila brilijantan izborni rezultat", rekao je Dodik novinarima u Kozarskoj Dubici.


On je dodao da takav rezultat predstavlja i obavezu, jer je vrijeme slavlja prošlo nakon pobjede na lokalnim izborima.

"Kada smo se suočili sa realnošću vidjeli smo ogromno zaduženje u budžetu i morali smo, zajedno sa načelnikom da osmislimo način kako bismo relaksirali opštinske račune", rekao je Dodik.

On je dodao da je taj zadatak već riješen emisijom obveznica opštine u kojoj su finasijski subjekti animirani da kupe te obveznice i, kako kaže, relaksiraju budžet opštine Kozarska Dubica.

Dodik je naglasio da je, nakon 2012. godine, opština ostala zapuštena, te da su u tom periodu realizovani samo već odobreni projekti vodosnabdijevanja.

"Preostaje nam da uradimo važne stvari i iduće godine isprojektujemo i otpočnemo proces izgradnje Banje Mlječanica, jer smatramo da je to ozbiljan razvojni resurs ove opštine, te da podržimo koncept industrijske zone koju načelnik i lokalna vlast promovišu i tako obezbijedimo nove uslove za zapošljavanje", naveo je Dodik.

On je istakao važnost nastavka izgradnje lokalne infrastrukture, puteva u mjesnim zajednicama i najavio da će naredne godine biti saniran magistralni put koji iz Kozarske Dubice vodi prema Gradišci i auto-putu.

"Partija koja u lokalnim izborima ostvari ovakav uspjeh zaista zaslužuje da joj se čestita, a mene kao predsjednika stranke, večeras posebno raduje veliko prisutvo delegata, jer to govori da postoji veliko interesovanje ljudi i naših aktivista", naglasio je Dodik.

Predsjednik OO SNSD-a u Kozarskoj Dubici Jovica Šuman izjavio je da naredne godine na opštim izborima očekuje da SNSD ostane najjača partija u Kozarskoj Dubici i da povjerenje koje su građani ove opštine dali toj partiji bude opravdano kroz infrastrukturne projekte koji će naredne godine biti realizovani u Kozarskoj Dubici.

"Imamo dva cilja, a to su sanacija opštinskog budžeta i da, uz pomoć Vlade Republike Srpske, uradimo mnogo infrastrukturnih projekata i tako Kozarsku Dubicu napravimo ljepšim gradom za življenje", rekao je novinarima Šuman.

Na izbornoj konferenciji Opštinskog odbora SNSD-a, koja je održana u Domu kulture u Kozarskoj Dubici, Šuman je dobio jednoglasnu podršku delegata, a izabrani su i novi članovi Opštinskog odbora.

Izbornoj konferenciji prisustvovali su brojni gosti i veliki broj članova i simpatizera SNSD-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana