Додик: Потписаћемо принципе за формирање власти у БиХ

Танјуг
Додик: Потписаћемо принципе за формирање власти у БиХ

Бањалука - Предсjедник СНСД Милорад Додик изразио је данас увjерење да ће веома брзо бити потписани принципи за формирање власти на нивоу БиХ.

Они ће, између осталог, потврдити приврженост уставном поретку БиХ и Дејтонском мировном споразуму.

“То није никаква коалиција, нити платформа, већ принципи који одражавају нашу подршку уставном поретку БиХ, Дејтонском мировном споразуму, међународном капацитету и територијалном интегритету БиХ. Ту нема ништа спорно јер је ријеч о спровођењу највиших аката на којима се БиХ заснива, а то су Дејтонски мировни споразум и Устав”, изјавио је Додик, преноси klix.

Према његовим ријечима, кроз тај папир СНСД, ХДЗ и СДА потврдиће приврженост наведеним принципима који нису спорни.

“Није спорно ништа ни када је ријеч о борби против криминала и корупције, те разним видовима терористичких и других активности. То је усаглашено као што је усаглашено и опређељење за наставак спровођења економско-социјалних реформи”, рекао је Додик.

Додик је навео и да је остало питање НАТО интеграција, гдје не постоји сагласност.

“С обзиром на то да постоје раније донесени закони и стратегије, али и Резолуција о војној неутралности коју је усвојила Народна скупштина Републике Српске, сматрам да је ријешење да се констатује да се то питање остави на пажњи и да се приликом доношење одлука у вези с тим уважи мишљење свих страна у БиХ”, рекао је Додик, који је и предсједавајући Предсједништва БиХ.

Истакао је и увјерење да ће ускоро бити створени услови да Предсједништво предложи кандидата за предсједавајућег Савјета министара и да се изврши подјела ресора.

“Мислим да то неће бити толико тешко јер треба да се зна који ресори у Савјету министара припадају којој страни и да се коначно уђе у његово што брже формирање”, рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана