Додик: Куба ће бити упамћена по Кастру

Срна
Додик: Куба ће бити упамћена по Кастру

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је данас телеграм саучешћа предсједнику Државног савјета Кубе Раулу Кастру поводом смрти бившег предсједника Фидела Кастра и истакао да је Кастро, као освједочени љевичар, дао немјерљив допринос у изградњи и развоју кубанског друштва.

"У име грађана Републике Српске и у своје име упућујем Вам изразе најдубљег саучешћа поводом смрти бившег предсједника Фидела Кастра. Током дуге и богате политичке каријере велики револуционар Кастро обављао је највише државничке дужности у земљи и Куба ће бити упамћена по њему", навео је предсједник Српске у телеграму.


Он је поручио да је ријеч о борцу и великом кубанском патриоти који је уживао углед у дијелу слободоумног свијета који цијени слободу свих народа, а противи се било каквим притисцима.

Додик је навео да одлазак једног од оснивача самосталне Кубе представља велики губитак за кубански народ, али истакао да ће његово име остати трајно повезано са најважнијим тренуцима у историји ове земље.

Бивши предсједник Кубе Фидел Кастро преминуо је синоћ у 90. години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана