Dodik: Izgraditi mrežu auto-puteva u dužini od 400 kilometara

Srna
Dodik: Izgraditi mrežu auto-puteva u dužini od 400 kilometara

Laktaši - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Srpska želi da nastavi gradnju mreže auto-puteva do granice sa Srbijom i unutar svoje teritorije u dužini od 400 kilometara.

"Dionica od Mahovljana do sela Drugovići povećava mrežu naših auto-puteva na 80 kilometara i veoma sam zahvalan predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je danas ovde", rekao je Dodik novinarima u Laktašima nakon otvaranja dionice auto-puta "9. januar" /Banjaluka-Doboj/ od Mahovljana do Drugovića, u dužini od 10 kilometara.


Dodik je zahvalio svima koji su podržali izgradnju auto-puta, kao i finansijskim institucijama koje su u tome učestvovale.

"Naredne godine biće završena trasa auto-puta do Prnjavora, a pregovaramo i za izgradnju auto-puta prema Šamcu i dalje", naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je ocijenio da izgradnjom auto-puteva Republika Srpska mijenja izgled i da je realizacija velikih infrastrukturnih projekata civilizacijsko dostignuće.

Dodik je istakao da je namjera da se privrede Srpske i Srbije što više uvezuju, za šta su neophodni auto-putevi.

"Cilj nam je i da naši nastavni planovi i programi budu što više usklađeni jer je riječ o jednom narodu i kulturi", rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio da Srpska i Srbija sada najbolje sarađuju, što je važno za građane za obje strane Drine. "Rješavamo svaki krupan problem koji se pojavi. A hvala Srbiji i za novac za izgradnju mosta između Bratunca i Ljubovije", naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je zahvalio Vučiću za pomoć opštinama u Republici Srpskoj, te naveo da će lokalne zajednice graditi objekte onako kako je planirano.

Komentarišući nabavku aviona u Srbiji, Dodik je rekao da je to garanacija za mir.

"Srbija je najznačajnija zemlja u regionu za stabilnost. Ova zemlja je svaki dan snažnija, mi je volimo, a svako opremanje Vojske Srbije značajno je i za nas", zaključio je Dodik.  

Dodik: Nemam ništa protiv razgovora političkih lidera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da nema ništa protiv razgovora lidera političkih stranaka u Srpskoj.
Komentarišući skup koji je danas u Banjaluci organizovala Ujedinjena Srpska, Dodik je rekao novinarima da je i na otvaranju dionice auto-puta u Laktašima bio skup građana.

U Banjaluci je održana mirna šetnja protiv podjela i sukoba simbolično nazvana "Mir braćo", koju je organizvala Ujedinjena Srpska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana