Додик: Искориштено демократско право за изјашњавање о свом празнику

Срна
Додик: Искориштено демократско право за изјашњавање о свом празнику

Брчко - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да Република Српска никога не угрожава, нити је пријетња миру и територијалном интегритету БиХ, те да је на референдуму само искориштено демократско право за изјашњавање о свом државном празнику.

Додик је поводом апела, који је упутио министар спољних послова Русије Сергеј Лавров у телефонском разговору са министром спољних послова Њемачке Франк Валтером Штајнмајером да не треба дизати тензије у вези са Републиком Српском јер референдум не представља пријетњу територијалном интегритету БиХ, нити Дејтонском споразуму, истакао да је ријеч о познатим ставу и опредјељењу Руске Федерације у вези са референдумом у Републици Српској.


"Ми никога не угрожавамо у БиХ, нити смо пријетња миру и територијалном интегритету БиХ. Само смо искористили своје демократско право да се изјаснимо о свом државном празнику", рекао је Додик.

Лавров је у разговору са Штајнмајером апеловао да се не подстичу напетости у вези са ситуацијом у Републици Српској, већ се треба фокусирати да се подстакне на конструктиван дијалог о свим актуелним питањима процеса стабилизације у земљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана