Додатне мјере безбједности: Касарне под будним оком камера

nezavisne.com
Додатне мјере безбједности: Касарне под будним оком камера

Сарајево - Министарство одбране (МО) БиХ и Оружане снаге (ОС) БиХ планирају да све локације ОС, осим стандарних мјера осигурања, посједују и сустав видео-надзора.

Тако је „Независним“ из МО БиХ потврђено да су недавно закључили уговор с најповољнијим понуђачем за израду пројектне документације и пројектовање функционалног система видео-надзора на локацијама ОС БиХ Габела Чапљина, Грабеж Бихаћ и Козловац Тузла.

„Независним“ је из ОС БиХ саопћено да је израда документације за пројектирање функционалног сустава видео-надзора на њиховим локацијама континуирана активност која се проводи у оквиру расположивих прорачунских средстава.

„Све се то ради у циљу модернизације и повећања сигурности локација ОС“, навели су из ОС БиХ.

У МО и ОС подвлаче да они подузимају све прописане мјере сигурности на идентифицирању потенцијалних сигурносних пријетњи и спречавању догађаја и појава које би могле довести до угрожавања сигурности особља, објеката и материјално-техничких средстава (МТС) на свим локацијама размјештања заповједништава и постројби ОС БиХ.

Из МО су навели како имају сигурносна ограничења, те да с тим у вези могу рећи да у сурадњи с другим, законом овлаштеним институцијама БиХ подизимају све неопходне мјере сигурности и заштите.

„МО и ОС БиХ подузимају и друге, законом прописане мјере заштите локација ОС БиХ, а детаљи заштите су повјерљиве природе“, навели су из Министарства.

Додају да ОС непрекидно проводе мјере сигурности од свих потенцијалних ризика, техничке и физичке заштите, осигурања објеката, МТС-а и људства.

„Такођер, у сурадњи с међународним партнерима, реализацијом пројеката са ОСЦЕ-ом и УНДП-ом побољшали смо сигурност и увјете складиштења наоружања и стрељива на одређеном броју локација, чиме је значајно повећан ступањ сигурности локација ОС БиХ“, истичу из Министарства и додају да је том контексту, у организацији ОСЦЕ-а, окончан пројект СЕЦУП, а темељем тога пројекта започет је и пројект САФЕ-УП, као његов наставак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана