Ђокић: Јако важно трајно његовати сјећање на невино страдале

Ђокић: Јако важно трајно његовати сјећање на невино страдале 01.10.2017 11:35 | Срна

Јајинци - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас у Јајинцима код Београда да је јако важно да се трајно његује сјећање на невино страдале у периоду Другог свјетског рата и у свим ратовима када су људи невино страдали.

Шокић је Срни рекао да Влада Србије и Србија као држава, томе дају изузетно велики значај организацијом низа комеморативних скупова као што је овај у Јајинцима, чему се придружује и Влада Републике Српске.


"Управо због тога сам овдје данас као представник Владе Републике Српске да одамо дужну почаст свим невино страдалим у протеклом периоду Другог свјетског рата, посебно имајући у виду колико је српски народ тада био изложен великим страдањима на цијелом простору бивше Југославије само зато што смо били припадници српског народа и што смо се одважили и имали толико храбрости да покренемо један велики народни покрет у борби за слободу против фашизма", рекао је Ђокић.

Ђокић је истакао да је ово мјесто на коме се на достојанствен начин изражава почаст према свим невино страдалим људима.

Предсједник Србије Александар Вучић предводи данас на стратишту у Јајинцима код Београда државни комеморативни скуп посвећен очувању достојанственог сјећања на више десетина хиљада људи брутално ликвидираних на том мјесту у Другом свјетском рату.

Према свом значају, ово је највеће окупљање такве врсте у Србији у овој години.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица