Ђокић: Дјеловање за трајно миран и стабилан регион

Срна
Ђокић: Дјеловање за трајно миран и стабилан регион

Бијељина - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је данас да друштвене односе унутар Републике Српске, БиХ и региона треба градити тако да овај простор буде трајно миран и стабилан, да се економски развија и да грађани у њему живе боље.

Уочи Изборне конференција Градског одбора СП у Бијељини, Ђокић је рекао да очекује још боље позиционирање странке на политичкој сцени Српске и најавио да ће социјалисти на програмском конгресу у новембру понудити одговоре на кључна питања друштвеног живота унутар Српске, БиХ и региона.


"Дошао је тренутак у коме све политичке снаге ове земље треба да схвате да је потребно понудити нове одговоре на отворена друштвена питања која дуго стоје, јер не може се више нико правдати тиме да је овдје био рат и да је све повезано са његовим посљедицама", оцијенио је лидер социјалиста.

Ђокић је рекао да се мора убрзано радити на реформама, чак и оним болним, и при томе крајње искрено и отворено изаћи пред народ и говорити о потребама реформи.

"Реформе не треба да служе политичким странкама и лидерима, ни друштвеним елитама, оне треба да служе држави и грађанима са циљем да се живи боље. Ми ћемо ту реформу заговарати и борити се да се она покрене на бази одговора које ће социјалисти дати", поручио је Ђокић.

Према његовим ријечима, СП ће о потребама и приоритетима земље разговарати и са другима с циљем да их аргументима увјери у исправност својих политичких ставова.

Ђокић је рекао да је изборна активност унутар странке при крају и да овај изборни циклус карактерише видљив напредак у организационом развоју, да су општински одбори напредовали у погледу бројности чланства и квалитета кадрова, те да масовност на изборним конференцијама и енергија младих уноси оптимизам за будуће вријеме.

Ђокић је додао да је то битно и за Бијељину, која има перспективу да се још снажније развија.

Он је истакао да је СП у Бијељини снажно инсталирана и да су на посљедњим изборима добили далеко већу подршку него на свим претходним, што указује на снажну подршку грађана и разумијевање програма СП.

Предсједник Градског одбора СП Бијељина Недељко Јовић рекао је новинарима да ће 101 делегат странке изабрати 25 чланова новог руководства.

Он је оцијенио да је Градски одбор социјалиста у претходном мандату оправдао обећања, ојачао СП и снажно радио на стварању услова за бољи живот грађана у Семберији и Републици Српској.

Изборна конференција Градског одбора СП у Бијељини одржана је у Центру за културу "Семберија".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана