Давор Драгичевић: Сваким срамним саопштењем институција све сам јачи

Глас Српске
Давор Драгичевић: Сваким срамним саопштењем институција све сам јачи

БАЊАЛУКА - Велики број грађана окупио се и вечерас на Тргу Крајине у Бањалуци на скупу "Правда за Давида", тражећи истину о смрти младог Бањалучанина Давида Драгичевића чије је тијело пронађено 24. марта на ушћу ријеке Црквене у врбас.

Давидов отац, Давор Драгичевић, и вечерас је поновио да је казна за саучесништво у убиству већа него за убиство.

"Она је 45 година, биће вам већа, промијенићемо и то", рекао је Давор Драгичевић на почетку свог обраћања окупљеним грађанима.

Он је потом говорио о данашњем саопштењу МУП-а Републике Српске о пропустима у истрази крађе у кући у улици Велибора Јањетовића, за коју је полиција осумњичила покојног Давида.

Давор Драгичевић је рекао да је то саопштење срамно.

"Још једно срамно саопштење МУП-а РС и господина Лукача, који хоће да скрене истрагу. Онај видео који сам јуче пустио ви имате од 18. трећег, и зашто сада идете у ту кућу?", упитао је Драгичевић и нагласио да његов син Давид није био у тој кући.

"Они људи, и они су саучесници и злочинци. Звао сам их 25 дана овдје. Мене нећете сломити! Мој мозак је јачи од вас!", поручио је Драгичевић на Тргу Крајине.

Он је додао да је сваким новим "саопштењем све јачи"

"Упозоравам вас све из институција, подваљивање злочина не долази у обзир. Ја знам све, група 'Правда за Давида зна 95 посто и све је документовано. Ви сте господо рушитељи Републике Српске, наше, коју смо створили. Ми је не дамо! Ово је наше и остаћемо овдје, али заједно више никад", рекао је Драгичевић и додао:

"Ко има шта рећи нека каже, ја ћу све рећи десетог, освануће и једанаести, да видимо ко је позиција ко опозиција, значи јасно и гласно 'да' – 'не'.Црно, бијело, а сиво у мом ријечнику нема, само двије ријечи – истина и правда. За нашег давида, за нашу дјецу сву и за наш опстанак овдје".

На крају се захвалио окупљеним грађанима и поручио:

"Идемо до краја!".

Након Давора Драгичевића на Тргу се обратило више окупљених грађана, а заједно су отпјевали Давидову пјесму "Клинац у гету".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана