Цвијановић: Усвојене одлуке битне за модернизацију система

Срна
Цвијановић: Усвојене одлуке битне за модернизацију система

Мостар - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Мостару након сједнице Скупштине акционара "Електропреноса БиХ" да је сједница била ефикасна, да су донесене измјене Статута и Пословника, те усвојен финансијски извјештај за 2013. годину, као и одлуке које се тичу инвестиција.

"Договорили смо се како треба да изгледа будуће пословање, договорили се да усвојимо инвестиционе одлуке које се односе на модерницазацију цјелокупног система, што ће бити реализовано у наредне три године. Једна се инвестиција односи на успостављање јединственог информационог система, а друга на адаптацију и проширење зграде сједишта жЕлетропреноса", каже Цвијановићева.

Она је додала да је вриједност ових инвестиција 7,5, односно пет милиона КМ.

Цвијановићева је новинарима у Мостару рекла да су ово прве инвестиције, те да се остале односе на јачање инфраструктуре и мреже преноса, а оне су раније усвојене.

Она је истакла да је акумулирана нераспоређена добит за 2013. годину 6,4 милиона КМ, те да се 300.000 КМ издваја за законом предвиђену резерву.

Премијер Српске је нагласила да се у "Електропреносу БиХ" могу очекивати нова радна мјеста и подсјетила да је недавно запослено 90 људи, те да је сада отворено више од 100 радних мјеста.

"Ићи ће се у занављање система, тако да ће убудуће бити много радних мјеста, јер је велики број радника стекао услове за пензију", додала је Цвијановићева.

Цвијановићева је поздравила чињеницу да је компанија остварила позитиван пословни резултат.

"Ово је компанија која може добро да послује и доноси добит својим акционарима, те да буде мјесто сигурног запошљавања и сервисирања обавеза према држави", додала је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана