Cvijanović: Treći pješadijski puk čuva tradiciju VRS

Srna
Cvijanović: Treći pješadijski puk čuva tradiciju VRS

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas da je uloga pripadnika Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH da sa ponosom čuvaju i sačuvaju od zaborava svijetu tradiciju Vojske Republike Srpske /VRS/.

Čestitajući Vidovdan - krsnu slavu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka i VRS, Cvijanovićeva je naglasila da je uloga pripadnika ovog puka da ubuduće, posvećeni miru i jačanju stabilnosti, profesionalno odgovore na sve izazove, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske.

"Vidovdan je prilika da se prisjetimo herojskog puta VRS, jedne od najslavnijih vojski na ovom prostoru, koja je u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu dala ključni doprinos i udarila temelje u stvaranju Republike Srpske", navodi se u čestitki.

Cvijanovićeva je napomenula da je obaveza svih da jedinstvom i slogom čuvaju svetinju za koju su borci dali najvrednije - živote i dijelove tijela, štiteći vjekovna ognjišta i svoj narod, da bi današnje generacije živjele u teško stečenoj slobodi.

Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk Oružanih snaga BiH danas obilježava krsnu slavu - Vidovdan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana