Чубриловић добија подршку, Приједор жели Ивића за предсједника НСРС

Глас Српске
Чубриловић добија подршку, Приједор жели Ивића за предсједника НСРС

Бањалука – Регионални одбор Демократског народног савеза (ДНС) из Приједора предложио је Душка Ивића, као кандидата ДНС-а за предсједника Народне скупштине (НС) РС, а истовремено, неколико општинских одбора ове странке стало је иза Недељка Чубриловића који је на захтјев Марка Павића, лидера ДНС-а смијењен са мјеста замјеника ове странке.

Регионални одбор ДНС-а из Приједора изразио је задовољство постигнутим резултатима и освојена три посланичка мандата из ове изборне јединице, а “изражено је жаљење што није освојен директан мандат за Представнички дом ПС БиХ, јер према анализама, Изборне јединице 2. и 3. за НСРС нису пратиле тренд гласања”.

Такође, пружили су пуну подршку Павићу у провођењу политичких и статутарних одлука ДНС-а, те у провођењу активности које воде ка конституисању власти у РС и БиХ.

Док у Регионалном одбору ДНС-а у Приједору предлажу кандидата, поједини општински одбори траже сједницу Главног одбора на којој би се одлучивало о смјени Чубриловића.

“Сматрамо да се на овај начин наноси велика штета угледу ДНС-а и нарушавају основни принципи дјеловања странке”, истиче се у саопштењу ОО ДНС-а Пале у којем се додаје да одлука о смјену Чубриловића треба да буде поништена.

У овом одбору такође сматрају да догађаји у ДНС-у захтијевају и хитно одржавање ванредне страначке скупштине на којој би били разријешени сви који су на претходним изборима радили против интереса странке.

У петак је одржана и сједница Предсједништва Општинског одбора ДНС-а у Градишци након које је саопштено да овај одбор није заузео званичан став, нити дао подршку Данету Малешевићу, предсједнику Регионалног одбора ДНС-а Лијевче да гласа за смјену замјеника предсједника на сједници Предсједништва странке.

Предсједништво ОО у Градишци предложило је такође сазивање сједнице Главног одбора на којој би била разматрана одлука о смјени замјеника странке, а у саопштењу се предлаже и да се на тој сједници анализирају резултати рада ДНС-а на протеклим изборима и донесе став о евентуалним сазнањима да су поједини кандидати на листама ДНС-а нарушили односе у коалицији ДНС-СНСД-СП подржавајући на терену кандидате Савеза за побједу.

“Одлучивањем у складу са Статутом ДНС-а и разматрањем важних питања на сједници Главног одбора ДНС-а, уз претходно прибављање мишљења градских и општинских одбора странке, биће постигнуто потребно јединство странке”, саопштено је из Предсједништва Општинског одбора ДНС-а у Градишци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана