Црнадак: Дјеловати хладне главе и штитити интересе Српске

Срна
Црнадак: Дјеловати хладне главе и штитити интересе Српске

Сарајево - Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је Срни, уочи консултација представника Савеза за промјене у институцијама БиХ, да је у наредном периоду потребно дјеловати хладне главе и наставити са реформама и европским путем БиХ, али при томе не нарушавајући уставне надлежности Републике Српске.

Црнадак је потврдио да ће данас у Бањалуци учествовати на консултацијама са министрима у Савјету министара и посланицима у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ из Савеза за промјене, које је сазвао члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић.


„То је добар потез Иванића, који се одлучио на овакве консултације, с обзиром на то да је ових дана било доста запаљивих тонова на политичкој сцени. Добро је да сједнемо и заједно заузмемо одређене ставове“, рекао је Црнадак.

Он истиче да је потребно наставити реформе и европски пут БиХ, али да то никада не смије бити супротно интересима, улози и уставним надлежностима Републике Српске, нити ће то бити док су ПДП и Савез за промјене у заједничким институцијама.

Црнадак сматра да је важно да се тако чврст став понови, али да треба хладне главе дјеловати у наредном периоду, без подгријавња политичке климе.

„У сваком случају, по питањима улоге и значаја Републике Српске, ставови морају бити испоштовани до краја“, сматра Црнадак.

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић заказао је за данас у Бањалуци консултације са министрима у Савјету министара и посланицима у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ из Савеза за промјене о актуелној политичкој ситуацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана