Човић: Захтјев за пуноправно чланство у ЕУ почетком 2016. године

Срна
Човић: Захтјев за пуноправно чланство у ЕУ почетком 2016. године

Сарајево - Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић обавијестио је амбасадора Литваније за БиХ са сједиштем у Будимпешти Расе Каириене да БиХ намјерава поднијети захтјев за пуноправно чланство у ЕУ у јануару 2016. године. Човић је пожелио

добродошлицу новом литванском амбасадору истакавши да су политички односи између БиХ и Литваније добри и без отворених питања, са широким простором за даље продубљивање и развијање укупних односа и сарадње.


Предсједавајући Предсједништва БиХ је примио акредитивна писма новоименованог амбасадора и информисао саговорницу о актуелној политичкој ситуацији и реформама које се проводе у БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Он је посебно нагласио потребу унапређења билатералне сарадње на економском плану.

Човић је исказао захвалност за спремност литванске стране да својим богатим транзиционим искуством и корисним искуствима у претпријемним процесима за ЕУ и НАТО, помогне БиХ у реализацији зацртаних циљева.

Амбасадор Каириене је потврдила интерес Литваније да помогне БиХ на евроатланском путу и подржи захтјев за пуноправно чланство у ЕУ.

"Билатерални односи двије земље увијек су имали динамичан дијалог на политичком нивоу", рекла је Каириене и исказала наду да ће односи двије земље бити интензивирани, посебно на културном, образовном и економском плану.

Она је нагласила да ће један од приоритета током њеног мандата бити јачање економске сарадње у корист обје земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана