Човић: Обавјештајни сектор у функцији политичких странака

Срна
Човић: Обавјештајни сектор у функцији политичких странака

Сарајево - Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић изјавио је да треба хитно приступити рјешавању нагомиланих проблема у обавјештајном сектору, за који сматра да није кориштен у интересу свих институција БиХ, него за потребе одређених политика.

"Видјели сте колико проблема имамо у обавјештајном сектору и они ће све више долазити до изражаја, јер је тај систем кориштен у различите политичке сврхе посљедњих година", рекао је Човић.


Он је за сарајевски "Дневни аваз" истакао да су након отварања тих питања на површину изашле све недосљедности и груба кршења закона.

Човић сматра да је и раније требало доћи до састанка Заједничке комисије Парламентарне скупштине БиХ за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције и Извршно-безбједносним комитетом, који чине предсједавајући Савјета министара БиХ и двојица његових замјеника.

"Мислим да је и прије требало доћи до тог састанка јер ми сада спашавамо што се може спасити", закључио је Човић.

Он је констатовао да Савјет министара БиХ нема подршку парламента, али је мишљења да неће бити разријешен због процедура које морају проћи оба парламентарна дома.

"Нисам задовољан радом ниједног нивоа власти", рекао је Човић и као примјер навео кашњење одговора на Упитник ЕУ, који је требало да буду готов до краја маја.

Човић, који је и предсједник ХДЗ БиХ, става је да политички лидери наредни период морају искористити да извуку максимум из сарадње и за идућу седмицу најавио састанак са предсједником Републике Српске и лидером СНСД-а Милорадом Додиком, који ће званично посјетити Мостар.

Хрватски члан Предсједништва рекао је да ће Предсједништво на наредној сједници упутити званичан позив за посјету БиХ предсједнику Србије Александру Вучићу, те да је у плану да се у посјету ускоро позове и предсједник Хрватске Колинда Грабар-Китаровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана