Čović: Juče se vidjelo da koalicija ne funkcioniše, sutra sastanak sa Dodikom

klix.ba
Čović: Juče se vidjelo da koalicija ne funkcioniše, sutra sastanak sa Dodikom

Sarajevo - Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH, rekao je danas u Mostaru da se juče u Parlamentu BiH pokazalo da koalicija na državnom nivou ne funkcioniše.

"Najbolji način da vidite funkcioniša li nešto jeste u parlamentu. Mislim da je suvišan bilo kakav dodatni komentar", rekao je Čović dodavši da su lideri koalicije u FBiH ranije dogovorili da se svi materijali koji su u proceduri još jednom provjere kako bi procedura mogla teći bez poteškoća.

"Vidjeli ste da na nivou Savjeta ministara to očigledno nismo uspjeli", kazao je Čović dodavši da su juče različito glasali i zastupnici istih stranaka (SDA, op.a.) kao i da su zastupnici iz RS-a bili jedinstveni glasavši protiv povećanja akciza.

Prema Čovićevom mišljenju, ako su se političari opredijelili za evropski put, onda to znači da podržavaju i sve one projekte koji su prezentovani javnosti, a ne mogu se provesti ako se neće osigurati kvalitetni izvori prihoda.

Na pitanje o mogućim promjenama u koaliciji nakon lokalnih izbora, Čović kaže kako su iza nas lokalni izbori iz kojih se mogu izvući neke pouke.

"Ja sam već rekao da, što se tiče mene i HDZ-a BiH, takvih izmjena neće biti, ali tu nismo samo mi", rekao je Čović najavivši za sutra sastanak u Banjaluci sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, dok će sastanak svih stranaka biti održan nakon Izetbegovićevog povratka iz Irana.

Čović tvrdnju novinara Slobodana Vaskovića da je na njegov automobil pucano u blizini Čapljine prije nešto više od mjesec dana nije želio posebno komentisati rekavši da ne vjeruje da bi neko pokušao nešto takvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana