Човић: До краја фебруара биће познати резултати преговора о Изборном закону БиХ

klix.ba
Човић: До краја фебруара биће познати резултати преговора о Изборном закону БиХ

Мостар - Хрватски народни сабор (ХНС) одржао је данас у Мостару 22. сједницу Предсједништва ХНС-а, а предсједник ХДЗ-а БиХ и предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић након сједнице је рекао да би до краја фебруара требао бити познат резултат разговора о Изборном закону БиХ, те да би тада Жан Клод Јункеру требали предати и одговоре на Упитник ЕК.

Казао је да су теме сједнице биле Измјене и допуне Изборног закона БиХ и актуелна политичка ситуација у нашој земљи.

"Циљ ХНС-а је осигурати легитимно представљање народа на свим нивоима власти, у складу с одлуком Уставног суда БиХ, а то значи легитиман избор чланова Предсједништва БиХ и представника у домовима народа. Када је у питању актуелна политичка ситуације, стратешки интерес Хрвата је еуроатлантски пут БиХ", казао је Човић.

Да ли су разговори представника политичких странака били успјешни или неуспјешни, тврди Човић, знаће се до краја мјесеца.

"Избори се морају расписати 150 дана прије избора, што значи да би то требао бити почетак маја. Имамо три мјесеца испред себе. Ја ћу и даље заговарати да постоји довољно времена да се договоримо. Видјет ћемо колико ћемо успјети када је Мостар у питању. 28. фебруара ће Јункер доћи у БиХ и тада бисмо му требали предати одговоре на Упитник, али тада ћемо знати и заједнички став који око Изборног закона може добити парламентарну већину", истакао је Човић.

Додао је да ће се до краја фебруара одржати и заједнички састанак представника странака због овог питања, али да од њега не види корист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана