Bariša Čolak: Zakon o imovini čeka novu vlast

Željka Domazet
Bariša Čolak: Zakon o imovini čeka novu vlast

Sarajevo - Ni ovaj saziv Savjeta ministara i Parlamenta BiH neće riješiti pitanje državne imovine iako je to jedan od zadataka koji su već odavno trebali da budu riješeni kao uslov za zatvaranje Kancelarije visokog predstavnika (OHR) u BiH.

- Već je septembar, predizborna kampanja počinje i veoma je teško dobiti podršku u Savjetu ministara i u vezi sa daleko jednostavnijim stvarima. Imali smo dobro rješenje, ali, nažalost, ono je propalo - kaže za "Glas Srpske" član radne grupe koja je bila zadužena za izradu zakona o imovini, ministar pravde Bariša Čolak.

Naime, radna grupa koju su činili Čolak, ministar civilnih poslova Sredoje Nović i ministar transporta i komunikacija Damir Hadžić i koja je na izradi nacrta zakona radila gotovo godinu, saglasila se o jednom prijedlogu, ali je dogovor iznenada "minirao" Hadžić svojim novim prijedlogom.

- S obzirom na to da nije bilo saglasnosti, Savjet ministara početkom aprila donio je zaključak da taj nacrt koji smo dostavili bude povučen iz procedure. Žao mi je što zakon koji je izradila radna grupa nije upućen u Parlament i usvojen u Savjetu ministara jer je to bilo dobro rješenje. Prava je šteta što to nije otišlo u parlamentarnu proceduru jer se radilo o zakonu koji je uvijek mogao biti popravljen - kazao je Čolak.

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana